SENASTE NYTT

Ny biobankslag

Kommer snart: Digitala utbildningar

Biobank Sverige kommer inom kort att lansera en helt ny digital lärplattform för att tillgängliggöra kostnadsfria utbildningar.

Först ut är en planerad kortkurs kring nya biobankslagen med fokus på information och samtycke. Ytterligare utbildningar kommer sedan att publiceras löpande.

Ny presentation: Ansvar huvudmän

Biobank Sverige har sammanställt huvudmannens ansvar i enlighet med nya biobankslagen.
» Ta del av dokumentet: Ny biobankslag – ansvar huvudman (pdf)

Nytt webbinarium efter sommaren

Vårt femte webbinarium om den nya biobankslagen, som från början var planerat att äga rum den 31 maj, kommer istället att arrangeras efter sommaren.

Bakgrunden är att det för tillfället finns en hel del att göra kring införandeprojektet för biobankslagen samtidigt som att antalet inkomna frågor har minskat.

Har du funderingar kring biobankslagen?

Kontakta info@biobanksverige.se med din fråga eller förslag på tema för vårt kommande webbinarium.


Se också våra frågor och svar
Vi samlar löpande in frågor som kommer in till oss och publicerar dessa med aktuella svar. Läs mer på biobanksverige.se/faq/

Ta del av webbinarierna i efterhand

Inspelat material och presentationer från samtliga webbinarier om nya biobankslagen går att ta del av i efterhand via biobanksverige.se/biobankslagen/ny-biobankslag/webbinarium/.

Vill du endast se utvalda delar av webbinariet?
Klicka på videospelaren för det webbinarium du vill titta på och välj sedan en av boxarna för att se specifika delar. Exempelbild nedan:

The new Swedish Biobank Act – an early prognosis of how it may affect medical research

Den 9 juni arrangeras Biobank Cohort Forum, Biobank Sveriges webbinarserie om kohortforskning. Vi kommer då att titta närmare på Biobankslagen och diskutera hur lagen kan komma att påverka medicinsk forskning.

Läs mer på vår webbplats:
biobanksverige.se/en/biobank-cohort-forum/

Samlad information om nya biobankslagen

Mer information om nya biobankslagen finns på Biobank Sveriges webbplats som vi uppdaterar löpande, besök biobanksverige.se/biobankslagen/ny-biobankslag/
Biobank Sverige
linkedin twitter