SÖKSök

Regionalt Biobankscentrum Uppsala Örebro söker IT-samordnare

Referensnr AS1206/2018

Sista ansökan 5 dec 2018

Förvaltning Akademiska Sjukhuset

Arbetsplats Regionalt cancercentrum

Regionalt biobankscentrum (RBC) Uppsala-Örebro är ett av Sveriges sex regionala biobankscentrum (www.rbcuppsalaorebro.se). RBC är ett sjukvårdsregionalt kompetenscentrum för landstingens/regionernas biobanksorganisation, vårdgivare, forskare, läkemedelsföretag och allmänhet i frågor som berörs av biobankslagen. RBC samordnar även flera sjukvårdsregionala projekt för att förbättra möjligheterna att bedriva medicinsk forskning involverande biobanksprov. De sex regionala biobankcentrumen ingår i det nationella samarbetsorganet Biobank Sverige (www.biobanksverige.se).

Vår verksamhet

Regionalt biobankscentrum (RBC) är en gemensam resurs för landstingen i Uppsala Örebro sjukvårdsregion. Vi arbetar både nationellt och sjukvårdsregionalt med frågor som berörs av biobankslagen och biobanksinfrastruktur. RBC ligger organisatoriskt under Regionalt cancercentrum (RCC) och vi är belägna på Uppsala Science Park område intill Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Ditt uppdrag

Den aktuella tjänsten innebär bl.a. att

ge stöd till landstingen/regionen i Uppsala Örebro sjukvårdsregion vid införande av Svenska biobanksregistret och när registret är infört, ge support till landstingen/regionerna och RBC gällande registret, medverka och arbeta med nya krav gällande behov av utveckling och hantera förfrågningar till registret.

medverka i sjukvårdsregionala och nationella projekt för framtagande av plan och genomförande av en nationell sjukvårdsintegrerad IT-infrastruktur för biobanker för forskning.

arbete med kravdokumentation genom att kunna omvandla verksamhetens (RBCs och landstingen/regionens) behov till krav, exempelvis ärendesystem för biobanksansökningar och handläggning av dem.

hantera avtal gällande IT-system och licenser

samordna verksamhetens behov och hantera frågor för uppfyllande av dataskyddsförordningen (GDPR). Denna arbetsuppgift gäller både för RBC och RCC.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har:

akademisk utbildning inom systemvetenskap, medicinsk informatik eller annan likvärdig utbildning

arbetat med informationsmodeller, integration och kravdokumentation

ett stort intresse och engagemang för utveckling och samordning inom IT-området

har erfarenhet av att samordna eller leda projekt

har erfarenhet av praktiskt arbete som utvecklare, IT-arkitekt eller motsvarande inom vårdsektorn och/eller klinisk forskning

akademisk utbildning inom systemvetenskap, medicinsk informatik eller annan likvärdig utbildning.

Det är meriterande om du har:

arbetat med biobanksfrågor, kvalitetsregister och/eller forskning och utveckling och erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet.

arbetat med IT-arkitektur inom vården och har erfarenhet av modern IT arkitektur teknologier för att koppla mellan olika system.

erfarenhet av moln teknologier för säkrad datahantering

erfarenheter eller kännedom av nationella infrastrukturer inom e-hälsa

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna ställer krav på mycket god för­måga och lyhördhet att hantera flera intressenters olika önskemål, liksom att kunna leda och medverka i team. Du har mycket god förmåga att kommunicera på ett tydligt och enkelt sätt samt dokumentera, på såväl svenska som engelska i båda tal och skrift. Du har förmåga att ta initiativ till och vara drivande i utvecklingsdiskussioner samt kunna skapa möjligheter och lösningar även när det finns hinder och problem.

Vi erbjuder
Tillsvidaretjänst på 100%, 90% vid RBC och 10% vid RCC.

Vill du veta mer?
Sonja Eaker Fält, ordförande Biobank Sverige, tel. 018-15 19 20
sonja.eaker.falt@rbcuppsalaorebro.se

Fackliga företrädare
Karin Hellström, Vårdförbundet, 018-15 19 30, Marit Holmqvist, SACO, 018-15 19 18

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Skicka ansökan via länken nedan senast den 4/12-19. Vi vill att din ansökan ska innehålla personligt brev och meritförteckning.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare

Ansök till jobbet som IT-samordnare Regionalt biobankscenter, ref nr AS1206/2018