SÖKSök

Nationell samverkan en bidragande faktor när Biobank Väst får utmärkelse för kvalitetsarbete

Biobank Väst vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset arbetar målmedvetet med kvalitetsledning både regionalt och nationellt inom Biobank Sverige. Nu får biobanken en utmärkelse av BBMRI-ERIC i form av en Quality Label för sitt kvalitetsarbete.

Biobank Väst har inom Biobank Sverige arbetat nationellt med införandet av kvalitetsledning enligt ISO 20387:2018. Nu uppmärksammas biobanken för sitt eget kvalitetsarbete och blir den första biobanken i Norden inom det europeiska biobanksnätverket BBMRI-ERIC, som får kvalitetsutmärkelsen Quality Label enligt ISO 20387:201. Karina Lövstedt, kvalitetsansvarig vid Biobank Väst, betonar det nationella arbetets betydelse när Biobank Väst nu får detta erkännande:

– Det nationella arbetet som vi gör tillsammans i kvalitetsledningsprojektet inom Biobank Sverige har bidragit till att Biobank Väst uppnått Quality Label. Projektet skapar medvetenhet om hur viktigt det är att kvalitetsledningsfrågor står högt upp på agendan i våra verksamheter samt fungerar som ett stöd till biobanker som arbetar mot målet att följa standarden. Flera biobanker i Sverige är nära att kunna ta första steget i processen att bli godkända enligt Quality Label. Vi önskar att vår utmärkelse ska uppmuntra fler biobanker att göra samma arbete.

Vill du veta mer om Biobank Väst och deras kvalitetsarbete?

Besök Biobank Väst prisas för sitt kvalitetsarbete – Västra Götalandsregionen (biobankvast.se)