Switch to english language
x
English
Till startsidan för Biobank Sverige

Välkommen till Nationell Biobankskonferens i Göteborg (KOPIA)

För andra gången anordnar Biobank Sverige en nationell konferens om biobankning. Konferensen hålls 26-27 mars 2019 på Svenska Mässan i Göteborg. Temat är ”Biobank Sverige – från idé till verklighet”. Under två dagar samlas runt 250 deltagare för att utbyta kunskap, bygga nätverk och diskutera biobanksfrågor.

Konferensen tar upp den nya nationella forskningsinfrastrukturen Biobank Sverige, lyfter digitalisering och de senaste innovationerna inom biobankning, berättar om regeringens life science satsning samt om lagar och regler som påverkar området. Vi diskuterar även hur vi ökar värdet av våra biobanksprover och kohorter. Konferensen ger deltagarna ett brett perspektiv på hur biobankning kan användas inom forskning genom sina inbjudna nationella och internationella talare. Vår önskan är att deltagarna får med sig goda exempel på hur biobanksprover kan användas och därmed stimulera klinisk forskning i Sverige.

Konferensen är en mötesplats för forskare och personal från hälso- och sjukvård, akademi och industri som arbetar inom eller intresserar sig för biobanksområdet. Moderator för konferensdagarna är journalist Lisa Kirsebom.

Konferensen arrangeras av Biobank Sverige. Biobank Väst är lokal värd för konferensen.

I anslutning till konferensen erbjuds två kurser. Dagen före konferensen, måndag 25 mars, ges en grundläggande kurs i biobankning. Dagen efter konferensen, torsdag 28 mars, ges en kurs i kvalitetssäkring vid biobankning. Kurserna hålls på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. »Läs mer om kurserna.

Välkommen till Göteborg!

Hitta till Svenska Mässan
» gothiatowers.com

Konferensmiddagen äger rum på Universeum
» www.universeum.se

Kanske vill du kombinera jobb och nöje i Göteborg?
Besök » goteborg.com för flera tips.


 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn